Båtvett

Håll koll i kortet

2009-06-28 01:29 #0 av: Tom-B

Detta hände för många, många år sedan, kanske 25 år se´n, så jag minns nu inte platsen, men det var i Stockholms södra skärgård.

Familjen seglade en Fortissimo 33, långkölad, som stack bara 1,25. Vi hade ankrat upp för dagen inne på en liten flad, som man kom in i genom ett relativt trångt sund. Strax innanför inloppet låg ett grund ca metern djupt. Efter koll i kortet, tog jag ner seglen och tuffade för motor galant förbi grundet, och där låg vi fint helt ensamma. Under vårt kvällsmål passerar en Maxi 77 förbi utanför inloppet. Tydligtvis uppskattade den besättningen vår rätt rymliga flad, för den kom tillbaka och eftersom den såg en bra mycket större båt där inne, drog den på för fulla segel genom inloppet och smällde naturligtvis rakt på grundet. Där stod dom rätt ordentligt. Efter ca en halvtimme hade dom lyckats gunga sig loss. En person glodde på oss, som satt och åt drack i godan ro, och hojtade: "Hur f-n tog ni er in?". Sen stack dom, och vi hade vår fina flad för oss själva.

Som sagt, kolla gärna i sjökortet!

//Tom

P.S. Fortissimo var en härlig familjeseglare, men seglade ändock väldigt fint. Vi, några grabbar, seglade ett ental Gotland runt, och vår bästa placering i vår klass, som då innehöll både långköl och fenköl, var faktiskt först i mål i Sandhamn, men p gr a handicap blev vi tvåa, slagna bara med 10 minuter. D.S.

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2009-06-28 11:00 #1 av: kobbeuffe

Ja det var en trevlig historia och säkert ett trevligt minne som dykit upp vid flera middagar eller? Alltid skoj att läsa sånt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.