Båtnyheter

Mörkeranpassa datorn?

2009-06-23 23:27 #0 av: Jalking

Jag använder en bärbar dator som sjökortsplotter. Som sjökortsprogram använder jag freewareprogrammet Seaclear. Det har en funktion för mörkeranpassning som gråtonar skärmen, men det funkar bara "sådär".
Till den förra datorn hade jag istället en röd glasskiva att sätta framför skärmen i mörker. Perfekt, man både såg sjökortet tydligare och blev mindre bländad. Nu har jag skaffat en lite nyare dator med större skärm och lite annorlunda utformning, vilket gör att glasskiva inte funkar.
Nu till min fråga:
Finns något program till Windows (XP) som kan rödtona skärmen? Alltså justera färgerna så att det ger samma resultat som en röd glasskiva framför.

/Skeppar'n på M/S Gustaf Wasa

Anmäl
2009-07-08 23:27 #1 av: MangoSolutions

http://www.google.co.uk/search?hl=en&ei=iPJUSom6L5GSmwOd56kF&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=red+for+night+vision+on+screen+xp&spell=1

 

Anmäl
2009-07-31 21:28 #2 av: Jalking

Lösningen blev även denna gång en röd skiva. Plexiglas den här gången. Borrade hål för 4 st M4, 2 i överkant och 1 på var sida som skivan hänger i på skärmen. Funkar utmärkt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.