2007-07-17 17:35 #0 av: Oscar

Årets upplaga av Swedish Match Cup är i skrivande stund i full gång på vattnet utanför Marstrand. Abstinensen som uppstått efter förra årets paus från seglingarna borde göra att årets upplaga blir den bästa (läs: mest uppskattade) på länge.

 

Match Cup Sweden - det nikotinfria alternativet.

Fint som snus! Årets upplaga av Swedish Match Cup är i skrivande stund i full gång på vattnet utanför Marstrand. Abstinensen som uppstått efter förra årets paus från seglingarna borde göra att årets upplaga blir den bästa (läs: mest uppskattade) på länge. Om nu bara vädret kunde rätta till sig.

 Regnet kan man kanske leva med, även om det hade varit trevligare med sol, men det skiftande vädret leder också till uppskjutna och inställda seglingar på grund av för lite vind. Klipporna på Marstrandsön där det annars brukar vara svårt att hitta en ledig fläck att breda ut sin filt på har hittills varit relativt folktomma. De tappra själar som ändå tagit sig ut iklädda fullt regnställ och med paraply i handen har fått se tuffa seglingar på grund av lätta och vridande vindar.

En sak kan vara värd att notera inför årets seglingar; Swedish Match Cup har blivit Match Cup Sweden. Så varför har man bytt ordning på orden? Anledningen är att den tidigare sponsorn Swedish Match har varit tvungna att dra sig ur sponsorskapet. Det har kommit nya lagar som förhindrar tobaksbolaget att sponsra evenemang och förra året lyckades GKSS inte hitta en ersättande sponsor. Resultatet blev inställda seglingar. Men i år är man tillbaka och har nu ett antal nya nikotinfria sponsorer i ryggen.

En sak till som är ny för i år är att damer och herrar seglar mot varandra.

Relaterade länkar

Av: Oscar

Datum för publicering

  • 2007-07-17