2010-08-15 03:12 #0 av: MangoSolutions

Idag finns det ett större antal mer eller mindre inaktiva klubbar och klassförbund. Därför har "(Aktiva)" lagts till under sidan "LÄNKAR" och till synes inaktiva blivit borttagna.

Jag har precis uppdaterat www.segling.ifokus.se med fräscha länkar till aktiva Klubbar och Klassförbund. Klasser och klubbar föds och dör och återuppstår i sällsynta fall. Ett exempel på en sådan klass är Tornado (jollekatamaran) en tidigare OS-klass som tyvärr redan när den var en aktiv klass inte hade någon bredd och därmed inga som kunde ta hand om nya Tornado-seglare. Det var bara OS som gällde. Nu är Tornado-klassen dessvärre inte ens en OS-klass längre (fr o m 2012), till stor förtret och mycket vånda för alla världens katamaran-seglare. Självklart kan man nog tycka att en mycket snabb båt som katamaraner om än kanske inte en Tornado ska finnas som klass i OS. P g a inaktivitet har därför länken till klassen tagits bort.

"Till synes" inaktiva tagits bort beror på att hemsidan verkar helt ouppdaterad. Finns t ex inte ett datum som t ex 2009-xx-xx eller 2010-xx-xx undra vad som händer i denna förening överhuvudtaget.

Ta bort "Introsidor"! Klubbar/ klasser med introsidor har länkats förbi till den "riktiga" sidan för att undvika irritation. Snälla ha aldrig med introsidor till era hemsidor. Möjligen kan dessa användas mycket kortvarigt för s k eventsidor.

Har din klass eller klubb en till synes gammalmodig hemsida eller ingen som kan göra hemsida? Ett mycket bra tips är att använda Riksidrottsförbundets webbsideverktyg Idrottonline, det är anpassat för att även okunnig inom webb (viss datorvana krävs) ska kunna sätta upp en bra hemsida.

Saknas klasser eller klubbar är du välkommen att höra av dig.

Mvh Magnus, värd Segling iFokus